About us

Σε ένα άρτια εξοπλισμένο studio στα Λαδάδικα στην Θεσσαλονίκη πραγματοποιούμε σεμινάρια γύρω από την τέχνη της φωτογραφίας ,

αλλά και workshop με θέματα γύρω από την ακίνητη και την κινουμένη εικόνα. Ενας χώρος ιδαίτερης αισθητικής , κατάλληλος για φωτογραφίσεις,

παραγωγές video , με κινηματογραφικά φώτα,  αυτοκέφαλα studio flash, αναπαυτικό σαλόνι, χωρο προετοιμασίας και πολλές άλλες επαγγελματικές “ευκολίες”.

 

 

 

 

WHO IS WHO

Υπεύθυνος Σεμιναρίων: Νικόλαος Μπέντας

Με την φωτογραφία ασχολήθηκε το 1981. Παρακολούθησε μαθήματα στα Τμήματα της Νομαρχιακής Επιτροπής Λαϊκής Επιμόρφωσης (Ν.Ε.Λ.Ε.) την περίοδο 1982-1983. Ακολούθησε ο Φωτογραφικός Κύκλος το 1993, καθώς και δεκάδες εκπαιδευτικά σεμινάρια και εκπαιδεύσεις όλων των βαθμίδων (από το Σωματείο Επαγγελματιών και την Ένωση Φωτογράφων Βορείου Ελλάδος, τη Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Ελλάδος κ.λπ.).

Eίναι  απόφοιτος του Αθηναϊκού Καλλιτεχνικού Τεχνολογικού Ομίλου και έχει πτυχίο Β.Α. του πανεπιστημίου του MIDDLESEX.

Είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτικός στο αντικείμενο της  φωτογραφίας και   κινηματογραφιστής σύμφωνα με της απαιτήσεις του ΕΟΠΕΠ.

Είναι επίσης πιστοποιημένος φωτογράφος ACTA, με πιστοποίηση του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Από το 1992 διδάσκει τμήματα με αντικείμενο τη φωτογραφία. Έχει διδάξει μεταξύ άλλων στην Ν.Ε.Λ.Ε. από το 1993, στο Κρατικό Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης Ι.Ε.Κ., στο Τμήμα Φωτογραφίας Δημοσιογραφίας του Ινστιτούτου Διαρκούς Κατάρτισης Ενηλίκων (Ι.Δ.Ε.Κ.Ε.), στο Ινστιτούτο Δια Βίου Εκπαίδευσης (Δ.Β.Ε.) και στο Φωτογραφικό Κέντρο Κατερίνης (ΚΕ.Φ.ΚΑ). Επίσης δίδαξε στο ΙΝ.Ε.ΔΕ.ΒΙ.Μ από το 2000 έως το 2010.

Παράλληλα, διδάσκει φωτογραφία στο Σύλλογο Εικαστικών Καλλιτεχνών Βορείου Ελλάδος (ΣΚΕΤΒΕ) από το 2010 έως σήμερα. Έχει διδάξει και σε πολλές ιδιωτικές ομάδες, ενώ είναι ιδρυτής της φωτογραφικής ομάδας PHOTOARTTHESSALONIKI που ξεκίνησε το 2009.

Επιπλέον έχει διδάξει στην μετά-δευτεροβάθμια εκπαίδευση, και σε μεταλυκειακά προγράμματα με αντικείμενο την φωτογραφική τέχνη και τεχνική της φωτογραφίας, καθώς και σε προγράμματα περιβαλλοντολογικής εκπαίδευσης μέσα από την φωτογραφία, στην πρωτοβάθμια και την δευτεροβάθμια εκπαίδευση και στον Α.Κ.Τ.Ο. Θεσσαλονίκης.

Έχει συνεργαστεί με γνωστούς επαγγελματίες φωτογράφους ως εξωτερικός συνεργάτης.

Έχει διατελέσει μέλος του Οργανισμού Συλλογικής Διαχείρισης Πνευματικών Δικαιωμάτων Φωτογράφων (Ο.Σ.Δ.Π.Δ.Φ.)  και της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρίας (Ε.Φ.Ε.).

Είναι Επιστημονικός Τεχνικός Σύμβουλος του Κέντρο Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ (ΝΟESIS) σε θέματα που σχετίζονται με τη φωτογραφική επιστήμη, ενώ είναι επίτιμο μέλος σε πολλές λέσχες  και φορείς.

Νίκος Μπέντας

Είναι διευθυντής στο Φωτογραφικό Ιστορικό Αρχείο Πιερίας (Φ.Ι.Α.Π.) και ιδρυτής της Φωτογραφικής Λέσχης Κατερίνης και της Φωτογραφικής Ομάδας του νομού Πιερίας.

Έχει περισσότερες από 80 εκθέσεις στην Ελλάδα και 30 στο εξωτερικό καθώς και 30 επιμέλειες εκθέσεων φορέων και οργανισμών. Έχει πάρει μέρος σε εκθέσεις του Ευρωπαϊκού Ιδρύματος Δελφών και έργα του υπάρχουν σε διάφορες συλλογές ανά τη χώρα.

Το συγγραφικό του έργο περιλαμβάνει 8 βιβλία σε σχέση με τη φωτογραφία και διάφορα λευκώματα.

Είναι αρθογράφος από το 1995 στο περιοδικό Γυάλινο Μάτι και από το 1999 στο περιοδικό Φωτογραφικό Είδωλο, ενώ έχει δημοσιεύσει πολλά επιστημονικά άρθρα και μελέτες σε φωτογραφικά περιοδικά και στον ειδικό φωτογραφικό τύπο. Συνεργάζεται με πολλά περιοδικά, εφημερίδες και πρακτορεία εικόνας, καθώς επίσης ως σύμβουλος  με studio ειδικών εφαρμογών και διαφήμισης επαγγελματικών προϊόντων στρατηγικής και management  εικόνας.

Από το 1995 είναι κάτοχος καταδυτικού πτυχίου τεσσάρων αστέρων και κάτοχος πτυχίου P.A.D.I. της αμερικανικής σχολής δυτών. Ειδικεύεται στην υποβρύχια φωτογραφία εμπορικών νηολογίων (ζημιές και ναυάγια σε πλοία) και στην αεροφωτογραφία.

Έχει δουλέψει για ιδιωτικές και δημόσιες υπηρεσίες ως εξωτερικός συνεργάτης (σύμβουλος) καθώς και για πολλούς άλλους φορείς.

Photoclass: To Photonet είναι Χορηγός Επικοινωνίας των μαθημάτων!

Γιάννης Σεμιτσόγλου

Γεννήθηκε το 1961 στη Θεσσαλονίκη. Εργάσθηκε επί σειρά ετών σε φωτογραφικά καταστήματα, στον τομέα της φωτογραφίας και του βίντεο: Φώτο Τέχνη (2 έτη), Φωτογραφικά Κογχυλάκη (4 έτη), Φωτογραφικά Κούνιο (2 έτη) και σε άλλα μικρότερα φωτογραφεία.

Διδάχθηκε τη φωτογραφική τέχνη και την τέχνη της εκτύπωσης από τον Κρίτωνα Σβανιά και μαθήτευσε δίπλα στον επίσης γνωστό φωτογράφο – φωτορεπόρτερ Γιάννη Κυριακίδη.

Γιάννης Σεμιτσόγλου

Μέλος της Λέσχης Φωτογραφίας και Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης από το 1991 και έφορος αυτής. Έχει λάβει μέρος σε 5 ομαδικές εκθέσεις και έχει πραγματοποιήσει  6 ατομικές, καθώς και μια έκθεση video art. Έχει διδάξει στο τμήμα φωτογραφίας και στο τμήμα βίντεο-κινηματογράφου του Δήμου Θεσσαλονίκης επι τέσσερα έτη και ως συνεργαζόμενος και υπάλληλος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Θεσσαλονίκης ως εκπαιδευτής.

Η ομάδα του, έχει πάρει το πρώτο βραβείο πανελλαδικά ανάμεσα σε 85 συμμέτοχες, από την «Αρσις» με θέμα «νεανική βία και πρόληψη»

Από το 2006-2013 εργάστηκε ως ελεύθερος επαγγελματίας με έδρα την Θεσσαλονίκη, ενώ είναι δημιουργός της πιστοποίησης για την Ψηφιακή Φωτογραφία και συνεργάτης της ACTA από το 2016. Συνεργάτης σε Κ.Ε.Κ και Κ.Δ.Β.Μ.2 της Θεσσαλονίκης και του Ωραιοκάστρου. Τα τελευταία πέντε χρόνια έχει παραδώσει σειρά σεμιναρίων και workshop με ειδικά και εξειδικευμένα αντικείμενα.

Είναι μέλος τoυ European Documentary Network και του SWPP & BPPA. Συνεργάτης των τραπεζών εικόνας Alamy (Αγγλία) και Getty. Ασχολείται με παραγωγές βίντεο, trailer, διαφημιστική φωτογραφία, παραγωγές τηλεοπτικού προγράμματος και γραμμικού περιεχομένου (on-line) και φωτορεπορτάζ.

Το 2014 διοργάνωσε επιτυχώς το διαγωνισμό φωτογραφίας για λογαριασμό του “Thessaloniki 2014”, ενώ από τον Οκτώβριο 2015 έως και τον Αύγουστο 2016 εργάσθηκε ως εκπαιδευτικό προσωπικό (εισηγητής σεμιναρίων) σε 5 τμήματα (ψηφιακή φωτογραφία και βίντεο-κινηματογράφος) στην Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Το διάστημα 2016-2017 συμμετείχε ως εκπαιδευτής φωτογραφίας στα ΚΕΚ Δράση και το διάστημα 2017-2018 στο ΚΕΚ Learn-it, καθώς και στο στούντιο Media Man. Παραδίδει μαθήματα φωτογραφίας σε Δημόσια Γυμνάσια κατά παραγγελία των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων.  Πραγματοποιεί ταξιδιωτικά τουρ με διάφορους φορείς στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Πάνος Δοξόγλου

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και από μικρός αγάπησε ότι έχει σχέση με τις αισθήσεις του. Γοητευμένος από τη μουσική και τους ήχους, ξεκίνησε νωρίς τις σπουδές στον ήχο και τη Μουσική με Τεχνολογία στο Ι.ΙΕΚ Δέλτα (2003), ασχολήθηκε σε νεαρή ηλικία με την ηχοληψία και την παραγωγή ηλεκτρονικής μουσικής, ενώ πόλύ σύντομα οι συγκυρίες και το ανήσυχο πνεύμα του τον οδήγησαν στη Ραδιοφωνία (98.7 FM), όπου εργάστηκε ως Παραγωγός και Ρεπόρτερ, αλλά και σε καθημερινή εφημερίδα όπου εργάστηκε ως συντάκτης και αρθρογράφος για σειρά ετών (Αθλητικά Νέα).

Η περιέργεια του και η αγάπη του για τα Μέσα τον οδήγησαν να μπει στον κόσμο της ψηφιακής φωτογραφίας, μαθητεύοντας στο Σύλλογο Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Βόρειας Ελλάδας (ΣΚΕΤΒΕ) και στο πλευρό του δασκάλου του Νίκου Μπέντα, καθώς θεώρησε πως είναι το στοιχείο που του έλειπε ώστε να εξελιχθεί και να προχωρήσει στον μαγικό κόσμο των Media. Είναι πιστοποιημένος Φωτογράφος ACTA, με τη σφραγίδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και ειδικός σε εφαρμογές Digital Marketing και Social Media με Πιστοποίηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Πάνος Δοξόγλου

Παρακολούθησε δεκάδες εκπαιδευτικά σεμινάρια και εργαστήρια, ενώ παράλληλα συνεχίζει τις σπουδές και την εκμάθηση της Τέχνης του Κινηματογράφου, δίπλα σε έμπειρους αλλά και νεότερους Έλληνες Σκηνοθέτες και δημιουργούς, ενώ συμμετείχε σε Ταινίες Μικρού Μήκους αλλά και Ντοκιμαντέρ, τόσο ως Ηχολήπτης όσο και ως Υπεύθυνος Φωτογραφίας.

Δημοσιογράφος, ηχολήπτης, φωτογράφος, αρθρογράφος ή κινηματογραφιστής – αναρωτιούνται πολλοί, αλλά και ο ίδιος, τι απ’ όλα! Media Man, κατέληξε, εξού και η επωνυμία της Επιχείρησης Οπτικοακουστικών Υπηρεσιών και Παραγωγών που διατηρεί εδώ και έναν χρόνο. Σε συνεργασία με έμπειρους συνεργάτες και την υποστήριξη της φωτογραφικής ομάδας Photo Art Thessaloniki της οποίας είναι σταθερό μέλος, “τρέχουν” το Project του Photoclass, ενός εργαστηρίου ψηφιακής φωτογραφίας και βίντεο, που εξελίσσεται σε πραγματικές συνθήκες εργασίας, και όχι απλά σε κάποια αίθουσα εκμάθησης.